Германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски призоваха

...
 
Германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски призоваха
Коментари Харесай

Шолц и Зеленски настояват за удължаване на сделката за зърно

 

Германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски приканиха за удължение на периода на деяние на знакова договорка, която разрешава на украинското зърно да доближава до международния пазар и която скоро изтича, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Сделката, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации преди една година и подновявана неколкократно от този момент насам, „ спомага за възстановяване на продоволствената обстановка в света “, добави той.

Загрижеността за договорката набъбна, откакто предишния месец съветският президент Владимир Путин съобщи, че „ мисли “ за излизане от съглашението.

Москва неведнъж е заплашвала да се отдръпна от съглашението, което обезпечава безвредно прекосяване на украинското зърно, изнасяно през Черно море, и желае гаранции за износа на съветски торове.

Паралелно съглашение сред Москва и Организация на обединените нации има за цел да улесни износа на съветски храни и торове, които са освободени от западните наказания, наложени на Москва, само че Русия твърди, че това съглашение не се съблюдава.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР